Opskrifter med agurker



Camillas syltede drueagurker

Camillas syltede drueagurker
1 kg drueagurker
Saltlage:
150 g salt
1 l vand
 
Syltelage:
1 l eddike
350 g sukker
1 tsk. atamonSyltekrydderier (forslag): - Dildskærme- Peberrod (skrælles og skæres i skiver, antiseptisk egenskab)- Chili (uden kerner)- Sennepsfrø- Peberkorn- Fennikelfrø- Hvidløg
Fremgangsmåde
Agurkerne skrubbes og renses med en skuresvamp (den bløde side). Agurkerne prikkes herefter med evt. gaffel eller lignende. Det gør det nemmere for saltlagen at trænge ind og for den overflødig væske at sive ud. Det er valgfrit om enderne skæres af. Agurkerne lægges i en skål eller lignende hvor der kan hældes saltlage over. Saltlage: Vand og salt bringes i kog i en gryde og koges til saltet er opløst. Køles herefter af til stuetemperatur inden det hældes over agurkerne. Agurkerne skal trække 12-24 timer på køl inden de skal syltes. Agurkerne tages op af deres saltbad og skylles i rent vand. Sylteglassene rengøres grundigt inden brug og skoldes med kogende vand. Krydderierne fordeles i glassene, og mængderne afhænger af hvor meget krydderi man selv ønsker. Herefter fyldes agurkerne i glassene. Det er valgfrit om agurkerne skal være hele, skåret i halve, skåret i kvarte, skåret i skiver eller noget helt femte. Syltelagen: Eddike og sukker koges op og atamon tilsættes. Den varme lage hældes direkte på glasset og glasset lukkes med det samme. Lad de syltede drueagurker trække i ca. 4 uger inden der tages hul på dem. I uåbnet stand kan drueagurkerne holde sig i mange måneder, hvis de opbevares et mørkt og køligt sted - gerne i køleskabet.
Når glasset er åbnet, skal det opbevares på køl, og jeg vil gætte på, at det kan holde sig i ca. 1 måned. Brug altid en ren gaffel til at fiske agurkerne op med, og agurkerne skal være dækket af syltelagen.

Pickles i sennepssovs

Denne Pickles er helt uundværlig på en Pariserbøf. 
 

Rå grønsager: 
Agurker, gulerødder, ærter, små løg, blomkål i buketter, grønne bønner. I alt 1,25 kg
125 g salt

Sennepssovs:
1 liter eddike
75 g. hvedemel
800 g sukker
3 store tsk. Karry
1 tsk. Gurkemeje
4 tsk. Sennepspulver (Colman´s)
Atamon 
 
Alle grønsagerne renses og skæres i mindre stykker, alle grøntsagerne blandes med saltet og trækker i ca. 2 timer. Derefter hældes den dannede lage fra.
 
Melet røres til en jævning med ca. halvdelen af eddiken i en gryde, lad det koge godt, mens resten af eddiken tilsættes. Sukker, karry, gurkemeje, sennepspulver og sukker tilsættes, lad det koge mindst 10 minutter og rør hele tiden. Pas på det ikke brænder på. Grøntsagerne røres i den varme sennepssovs og varmes med i 5 minutter, det må ikke koge. Tilsæt atamon og fyld på rengjorte glas. 

Agurk appetizere

Agurk med flødeost, smager fantastisk. 
 
100 g flødeost
½ tsk.
Salt
Peber
1 tomat
2 spsk. bredbladet persille
1 lille rødløg
1 fed hvidløg. 
 
Bland flødeost med salt, peber og presset hvidløg. Skær tomaten i små tern, kernerne skal ikke med. Skær løget i små tern og hak persillen. Bland det hele sammen. Skær agurker i lange stave og fordel lidt flødeost på hver, drys med persille. Server dem som en lille starter inden grillmaden. 

Agurk salat

Min mor laver agurksalat på denne måde, jeg gør det samme. Det smager bare godt. 
 
2 agurker
3-4 tsk. salt
1½ dl eddike
1½ dl sukker 

Agurkerne snittes i tynde skiver, drysses med salt og trækker i en skål i 1 time eller længere. Eddike og sukker blandes og koges op og afkøles. Agurkerne knuges fri for væde og vendes rundt i eddike lagen. Er spise klar med det samme. 

Syltede agurker

Råsyltede agurker, hurtigt lavet, hurtigt spist ! 
 
1 kg agurker
1 dl groft køkkensalt
500 g sukker
½ liter eddike
1 chilli Hungarian Hot Wax (kan udelades)
1 dildkrone
 
Agurkerne vaskes, skæres i skiver i tykkelse som hvis de skulle bruges til pålæg. Lægges i glas eller krukke. Herover drysses salt og sukker, dildkroner og den hele chili kommes ved og til sidst hældes eddiken over. Rør rundt med en gaffel. Sæt låg på og opbevar glassene koldt. Sukker og salt opløses, og i løbet af 14 dage kan agurkerne nydes.

Agurk appetizere

1 agurk
3/4 dl rygeost
3/4 dl skyr
1/4 tsk salt
1 lille rødløg
6 stilke dild
Friskkværnet sort peber Skær agurken i 1 cm tykke skiver. Læg agurkeskiverne på et stort fad 
Rør rygeost, skyr og salt godt sammen. Der må ikke være klumper.Kom rygeostcremen i en lille sprøjtepose og sprøjt den på agurkerne.

Hak løget fint og drys over cremen. Drys med groft hakket dild og rigeligt friskkværnet peber.
 


Klarskov Gartneri
Byvej 62
2650 Hvidovre
+45 28698006
mail@klarskovgartneri.dk
CVR NR: 31131871


Copyright © Klarskov Gartneri