Om os

Her på gartneriet har vi dyrket agurker siden starten af 1920erne, min Oldefar Peter Klarskov købte gartneriet i 1920 og byggede de første drivhuse. Siden har først min farfar og efterfølgende min far drevet gartneriet. I alle årene er der blevet produceret agurker i drivhusene. I 2007 overtog jeg gartneriet.
 
Vi har en produktion af agurker som vi dyrker under Dansk IP kontrol. Det betyder at vi bruger (nyttedyr) biologisk bekæmpelse til bekæmpelse af skadedyr. Vores produktion er dyrket uden brug af sprøjtemidler. Vores sæson starter først i december, hvor vi sår de første frø, til de agurk planter vi skal plante først i januar. I løbet af januar bliver de fleste drivhuse plantet til med agurk planter. 1. februar høster vi de første agurker. Allerede i april måned skifter vi agurk planterne ud, så vi kan holde en god kvalitet på agurkerne. Sidst i juli skifter vi planterne ud endnu engang. Vi høster agurker til 1. november. Agurkerne sælger vi igennem vores salgsorganisation Nordgrønt.
 
Samtidig har vi en produktion i forårsmånederne af tomat, agurk, peber og chili planter, samt mange andre grøntsags planter. Vi forsøger hvert år at finde nye sorter af planter, så sortimentet bliver så varieret som muligt. På dette tidspunkt laver vi også en produktion af is begonia. De mange grøntsags planter sælger vi til Planteskoler og Havecentre.
 
Midt i juli kommer de første julestjernestiklinger hjem, i august er alle julestjernerne pottet. De bliver flyttet rundt i gartneriet efterhånden som de gror og har brug for mere plads. Vi har mange forskellige sorter og størrelser. Røde og hvide, men også pink, lyserøde, plettede, lime farvede, krøllede og spidse. Vi har et bredt udvalg så der er noget til enhver smag.
 
Siden 1992 har min kone Mette solgt vores varer på Grønttorvet i Valby. Mette er på Grønttorvet i april-juni og igen i november-december. I November er det vores julestjerner der bliver solgt på Grønttorvet. Mange af vores julestjerner bliver solgt til Blomster forretninger, en del bliver solgt i havecentrene og på planteskolerne.Når julestjernerne er solgt, glæder vi os til at komme i gang med den nye sæson.
 
Søren Klarskov 
 

 


Klarskov Gartneri
Byvej 62
2650 Hvidovre
+45 28698006
mail@klarskovgartneri.dk
CVR NR: 31131871


Copyright © Klarskov Gartneri