Krydder salt



Skallen af 1 citron fintrevet.
3 fed hvidløg
4 Spsk. Sesam frø
1 stort bundt persille
1 stk. Tequila Sunrise chili uden kerner
1 stk. Jalapeno uden kerner
2 stk. Habanero Dulce uden kerner 
250 g Maldon flage salt 
 
Alt undtagen saltet blendes til en finthakket masse, 50 g salt tilsættes og blendes med et øjeblik. Bland resten af saltet i og fordel det på en bageplade med bagepapir. Sættes i varmluftovn ved 90 grader ca. 1 time. Rør i saltet med en gaffel et par gange, det klumper lidt, når det er helt tørt kan de sidste klumper hakkes i stykker med en gaffel. Lad det tørre og afkøle helt på køkkenbordet inden det kommes på glas. 
 
Brug Krydder saltet som krydderi på maden, det er ikke stærkt.
 
Halver store kartofler, snit et par kryds i hver kartoffel, pensel med olivenolie, drys med krydderalt. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Dejligt tilbehør til grillmaden.